în Gradina Ghetsemani

Curgeau sudori de sange pe chipu i alb ca varul si amarnica i strigare starnea in slavi furtuna. împotrivirea în faţa destinului este subliniată prin începutului.

Pin On Cer

In apa ei verzuie jucau.

în gradina ghetsemani. Acest loc a fost vizitat de mai multe ori de către iisus hristos și de însoțitorii săi. Spre deosebire de fragmentul biblic si de imaginile oferite de operele de arta voiculescu se opreste asupra momentului de omeneasca ezitare a lui isus in fata patimilor care l asteapta. In gradina ghetsimani iisus lupta cu soarta si nu primea paharul.

Curgeau sudori de sânge pe chipu i alb ca varul şi amarnica i strigare stârnea în slăvi furtuna. Dupa cina cea de taina hristos si ucenicii sai s au retras in aceasta gradina spre a face rugaciune. Dar nu voia s atinga infama bautura.

și o sete uriașă sta sufletul să i rupă. Gradina ghetsimani a fost locul de rugaciune si liniste cel mai iubit de domnul nostru iisus hristos din tot ierusalimul. în prima strofă care reprezintă de fapt şi prima secvenţă se compune o imagine iconică a lui isus în grădina ghetsemani accentuându se zbuciumul omenesc lupta cu un destin care îl înspăimântă.

Această luptă interioară este redată prin elemente. Curgeau sudori de sânge pe chipu i alb ca varul și amarnica i strigare stârnea în slăvi furtuna. Grădina ghetsimani în ebraică.

Curgeau sudori de sânge pe chipu i alb ca varul şi amarnica i strigare stârnea în slăvi furtuna. Punctul de plecare se afla in evanghelia sfantului luca. In gradina ghetsimani vasile voiculescu.

şi o sete uriaşă stă sufletul să i rupă. Intregul discurs liric se concentreaza in. în apa ei verzuie jucau sterlici.

Iisus lupta cu soarta şi nu primea paharul căzut pe brânci în iarbă se mpotrivea întruna. O mâna nendurată ţinând grozava cupă se coboară miindu l şi i o ducea la gură. O mâna nendurată ţinând grozava cupă se coboară miindu l şi i o ducea la gură.

O mână nendurată ținând grozava cupă se cobora mbiindu l și i o ducea la gură. în grădina ghetsemani iisus lupta cu soarta şi nu primea paharul. Dar nu voia s atingă infama.

ܓܕܣܡܢ este o mică grădină din ierusalim la poalele dealului măslinilor la est de pârâul kidron are o suprafață de 20 de hectare acoperită în mare parte de măslini. Dar nu voia s atingă infama băutură. în grădina ghetsemani.

In literatura romana apar trei nuclee traditionaliste. Căzut pe brânci în iarbă se mpotrivea într una. Isus lupta cu soarta şi nu primea paharul.

Traditionalismul este curentul literar aparut la inceputul secolului xx si dezvoltat de alungul perioadei interbelice remarcandu se prin pretuirea profunda a valorilor spiritualitatii romanesti. In aceasta poezie voiculescu trateaza un motiv cunoscut acela al rugaciunii lui isus in gradina ghetsemani. Căzut pe brânci în iarbă se mpotrivea îtruna.

Acesta este locul in care mantuitorul s a rugat cu lacrimi de sange parasit de ucenicii care adormisera si tot acesta este locul in care ucenicul iuda isi va vinde. Cazut pe branci in iarba se mpotrivea intruna. Si o sete uriasa sta sufletul sa i rupa.

Poezia în grădina ghetsemani face parte din volumul pârgă din 1921 primul volum semnificativ pentru opera lui vasile voiculescu. O mana nendurata tinand grozava cupa se coboara miindu l si i o ducea la gura. Este un poem iconografic cu elemente ale tradiționalismului de inspirație ortodoxiă ca coordonată fundamentală a spiritualității românești.

גת שמנים gat shmanim.

Iisus In Gradina Ghetsimani Pictura Căutare Google Jesus Praying Jesus Agony In The Garden

Israel Ierusalim Vacanta Sejur Pelerinaj Wonderful Places Israel Jerusalem

Pin On Holy Cards

Pin By Florela Petculescu On De Vizitat Jerusalem Gradina Ghetsimani Tree Plants Garden

In Joia Mare Din Saptamana Patimilor Iisus S A Rugat Tatalui Ceresc In Gradina Ghetsimani Din Tara Sfanta Invataturile Sfin Painting Art Garden Of Gethsemane

Icoane Pictate Arhangheli Artwork Art Mona Lisa

Israel Ierusalim Jerusalem Ghetsimani Garden Gradina Ghetsimani Garden Israel Nature

Mantuitorul In Gradina Ghetsimani 30 X 30 Cm Ulei Pe Panza Pictura Realizata De Cristian Hartie

Gradina Ghetsimani Paris Skyline Skyline Paris

Intrare In Gradina Ghetsemani Balchik Entry In The Ghetsemani Garden Balchik Eintrag In Der Ghetsemani Garten Balchik Entree Dans Le Balchik Garden Road

Nicolae Grigorescu Manastirea Agapia Iisus Hristos In Gradina Ghetsemani Jesus Painting Painting Art

Gradina Ghetsemani Si Templul Apelor Balchik Ghetsemani Garden And The Water Temple Balchik Ghetsemani Garten Und Das Wasser Tem Water Temple Balchik Water

Rugaciunea Din Gradina Ghetsimani Planse De Colorat Jpg 798 1000 Jesus Coloring Pages Garden Coloring Pages Sunday School Coloring Pages

Pin On Sticlă

Mantuitorul Iisus Hristos In Gradina Ghetsimani Icones Byzantines Fresque Gethsemani

Pin On Ghetsemani Garden Balchik

Pin On Piscul

Holy Card Antique De Jesus Santino Image Pieuse Estampa Andachtsbild Holy Cards Vintage Holy Cards Jesus


LihatTutupKomentar