în Incinta Sacră Se Află Mai Multe Sanctuare Patrulatere şi Circulare

Templele ridicate pe vremea lui deceneus și a urmașilor săi respectă mai multe criterii clasice ale arhitecturii sacre. Incinta sacră de la sarmizegetusa a mai furnizat o descoperire de mare însemnătate.

Locuri Sacre Pe Urmele Străbunilor

Un adevărat loc sacru.

în incinta sacră se află mai multe sanctuare patrulatere şi circulare. Constanţa 5 poveste în piatră a războaielor daco romane 6 închinat memoriei soldaţilor romani căzuţi în campania din iarna 101 102 7 înălţime 40 de metri 8 incinta sacră are mai multe sanctuare patrulatere şi circulare. Cel mai mare ansamblu cultic atribuit geto dacilor se află la grădiştea muncelului în zona sacră a capitalei sarmisegetus. De exemplu la costești sanctuarele patrulatere au proporția raportul dintre latura lungimii și cea a lățim.

Așezarea civilă formată din cartierele de est și de vest se întindea pe. De a lungul lui se află alte lespezi din. Daicoviciu a interpretat aceste blocuri ca fiind un original pomelnic de regi zei sau.

Zona sacră cuprindea două terase mari susținute de ziduri de calcar a căror înălțime era de peste 10 m. în acest spațiu au fost amplasate sanctuare de plan rectangular și circular unele fiind construite din piatră de calcar iar altele din andezit. Aici vom aminti doar proporțiile orientarea sanctuarelor și prezența numărului de aur.

Toate aceste sanctuare atît cele circulare cît şi cele patrulatere erau neacoperite sub cerul liber. Vechea capitală a dacilor din munţii orăştiei sarmizegetusa regia ascunde încă multe enigme despre religia şi cunoştinţele ştiinţifice ale acestora parţ. Drobeta azi în românia şi pontes azi în serbia 4 se află în jud.

Sarmizegetusa conţinea deasemenea o zonă sacră. 100 m est de cetate pe două terase se află zona sacră la care duce un drum pavat cu lespezi de calcar calea de acces terminându se într o piațetă. Se văd încă urmele stâlpilor circulari care se înălțau pe vremuri aici retezați acum aproape de la sol.

Mai în față și în stânga spre nord se află sanctuarul mare de andezit în spatele lui cele mici în formă de patrulatere. Printre cele mai importante şi mari sanctuare circulare dacice se află şi calendarul circular. Complexul de ruine care a primit denumirea de incinta sacră se află la aproximativ 100 m de poarta răsăriteană a cetăţii sarmizegetusa.

S au identificat aici vestigiile a 7 temple două circulare restul patrulatere un altar. în total în cadrul incintei sacre aparţinând capitalei se aflau nu mai puţin de şapte temple două circulare şi cinci patrulatere. Drumul dă într o piaţetă.

Zidul cetăţii avea 3 m grosime şi o înălţime de aproximativ 4 5 m în momentul finalizării construcţiei lui. Spre el ne conduce coborând un drum larg pavat cu lespezi de calcar astăzi în parte mâncate de vreme şi mărginit pe ambele părţi de un gard scund de piatră. Dintre care trei de mari dimensiuni.

Deoarece zidul care îngrădeşte o suprafaţă de circa 3 ha este construit. Legătura dintre fortificație și zona sacră se făcea prin intermediul unui drum pavat cu lespezi amintit mai sus cu o lungime de 200 m. Spre este observ în sfârșit discul solar un altar mare de andezit cu funcție controversată.

Se estimează că majoritatea acestor sanctuare au fost ridicate. în cetate se mai găsesc urmele a patru sanctuare patrulatere. Este vorba de mai multe blocuri de calcar pe care erau săpate grupuri de 2 3 litere greceşti.

Cetatile Dacice Din Muntii Orastiei Sarmizegetusa Regia Fetele Albe Costesti Blidaru Si Mormantul Parintelui Arsenie Boca De La Manastirea Prislop

Calameo Ziua Reintoarcerii Lor Poul Anderson

Sarmizegetusa Regia Cetatea Cu Mistere Incă Nedeslusite Vezi Ce Intrebări Ridică Incinta Sacră

Adamclisi Mausoleu Din La Tene

Calameo Victimele Novei John Brunner

Sarmizegetusa Regia Energia Străbună De Acasă

Sarmizegetusa Regia Pensiunea Daniela

Https Manuale Edu Ro Manuale Clasa 20a 20viii A Istorie Uy5dlibdlkquifbsrvnt A897 Pdf

Sarmizegetusa Regia Transilvania Informatii Si Galerie Imagini Hoteluri In Apropiere

Fortărețe Dacice Din Munții Orăștiei Wikipedia

Https Rosioru Ro Wp Content Uploads 2020 10 8 S7 Studii De Caz Site Pdf

Fisă De Lucru Monumentele Lumii Daco Romane Interactive Worksheet

Https Rosioru Ro Wp Content Uploads 2020 10 Fisa De Lucru Studii De Caz Columna Etc Pdf

Sarmizegetusa Regia Wikipedia

Secretele Templelor Dacilor Altare De Sacrificii Locuri De Observaţii Ceresti Si Sanctuare De Iniţiere A Războinicilor De Ce Au Fost Distruse Din Temelii De Romani

Care Au Fost De Fapt Locurile Sacre Ale Dacilor Altarele Atestate Stiinţific Fără Legătură Cu Munţii Bucegi Sau Cu Kogaionon

Sarmizegetusa Regia Poartă Intre Două Lumi Pe Urmele Străbunilor

Https Drawing4pleasure Files Wordpress Com 2011 06 19 Texte Civ Geto Daca Cetati Dacice Ii Pdf

Http Www Cimec Ro Arheologie Cronicaca2017 Dl Asp Filename Cronica Cercetarilor Arheologice Campania 2016 Pdf


LihatTutupKomentar